Autoceste FBiH: Raspisan tender za posljednju dionicu Koridora Vc na sjeveru

12 Apr 2023
501 puta

Javno preduzeće Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine je u srijedu objavilo međunarodni tender za izgradnju posljednje dionice autoceste na sjevernom dijelu Koridoru Vc.

Radi se od dionici Ozimice - Poprikuše dužine 12 kilometara. Procijenjena vrijednost nabavke radova iznosi 300 miliona eura.

"Današnjim raspisivanjem tendera za izgradnju preostalih 12 kilometara, od Maglaja do Žepča, zaokružili smo izgradnju autoceste na sjeveru Koridora Vc. Završetak radova na ovom dijelu Koridora planiramo polovinom 2026. godine tako da bi tada sjeverni dio koridora kroz Bosnu, od Sarajeva do Save, bio u potpunosti izgrađen", kazao je Elmedin Voloder, direktor JP Autoceste FBiH.

Rok za dostavljanje ponuda je 12. juna 2023. godine.

Na dionici Ozimice - Poprikuše predviđena je izgradnja devet mostova ukupne dužine 4.333 metara, a veći i zahtjevniji objekti su projektirani preko korita rijeke Bosne, magistralne ceste i željezničke pruge. Trasa uključuje i izgradnju pet tunela ukupne dužine 5.677 metara.

Predviđeni rok izgradnje je 24 mjeseca.

Dionica Ozimice - Poprikuše finansiraće se iz sredstava osiguranih putem Evropske investicijske banke (EIB) te bespovratnim sredstvima Evropske unije koja su osigurana u okviru Agende za povezivanje preko Investicijskog okvira za Zapadni Balkan (WBIF).

ocijeni
(0 glasova)

Antena Servis

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.