Više od 153 ubijenih u šest simultanih terorističkih napada u Parizu Istaknuto

14 Nov 2015
2026 puta

Crna bilanca serije terorističkih napada u petak uvečer u Parizu je više od 153 ubijenih osoba, ali izvjestitelji iz francuske prijestolnice upozoravaju kako bi konačna brojka mogla biti i znatno veća.

 policijskim izvorima, u kratkom vremenskom roku izvedeno je šest  simultanih napada na lokacijama gdje se okuplja veći broj ljudi. Francuski mediji javljaju da je najmanje jedan bombaš samoubojica aktivirao bombu na ulazu u stadion na kojem se u to vrijeme odigravala nogometna utakmica između Francuske i Njemačke. Više osoba je ubijeno u tom napadu, a eksplozija se mogla čuti i u televizijskom prijenosu utakmice. 

Skoro istodobno jedan ili više napadača su upali u popularni kambodžanski restoran i iz automatskog oružja ubili još neutvrđen broj ljudi.  

CNN javlja kako je najviše žrtava bilo u napada koji se dogodio u koncertnoj dvorani Bataclan u kojoj je nastupao američki bend "Eagles of Death Metal". Teroristi su upali u dvoranu i s balkona bacali eksplozivne naprave na publiku. Najmanje 112 osoba ubijeno je prije nego je policija upala u dvoranu i poubijala napadače.

Agencija AFP navodi da je osam napadača ubijeno. Međutim, još uvijek ne nejasno koliko je terorista ukupno sudjelovalo u seriji napada u glavnom gradu Francuske te jesu li neki od njih uspjeli pobjeći. Još nitko nije preuzeo odgovornost za napade koji su po obimu i broju žrtava najveći na Zapadu još od terorističkih akcija u SAD-u 11.rujna 2001. godine.   

Francuski predsjednik Francoise Hollande proglasio je izvanredno stanje u cijeloj zemlji, što je prvi put od 1945.godine. Vojska i policija patroliraju ulicama Pariza, otkazana su sva javna okupljana i zatvorene skoro sve institucije. Stroga kontrola obavlja se na svim graničnim prijelazima.

(FENA) D.J.

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.