Svjetski lideri osuđuju napad i izažavaju sućut francuskom narodu

14 Nov 2015
1910 puta

Brojni svjetski lideri izražavaju sućut i solidarnost s predsjednikom Francois Hollandom i građanima Francuske dok sigurnosne snage i medicinske službe u Parizu još uvijek utvrđuju konačan broj žrtava u seriji terorističkih napada sinoć, javlja Al Jazeera.

Njemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je kako je potresena napadima u Parizu i izrazila sućut obiteljima žrtava napada i solidarnost, prenijeli su njemački mediji.

-Duboko sam pogođena vijestima i fotografijama iz Pariza. Moje misli su u ovim trenucima sa žrtvama očito terorističkog napada, članovima njihovih obitelji, kao i sa svim ljudima u Parizu, kazala je Merkel.

Ruski predsjednik Vladimir Putin također je izrazio duboku sućut zbog napada u Parizu i uputio riječi solidarnosti francuskom predsjedniku Hollandeu i čitavom francuskom narodu, potvrdio je glasnogovornik ruskog predsjednika Dmitrij Peskov.

Barack Obama, lider SAD-a, izjavio je da su napadi u Parizu "atak na čitavo čovječanstvo" i obećao kako će raditi zajedno s Francuskom na tome da odgovorni budu privedeni pravdi.

-Kadgod se ovakvi napadi dogode, uvijek smo mogli računati da će francuski narod biti uz nas. Oni su bili izuzetan partner u borbi protiv terorizma. Mi sada namjeravamo biti tu za njih na isti način, kazao je Obama u izjavi povodom napada u Parizu.

Nakon serije terorističkih napada u Parizu brojne zgrade i spomenici širom svijeta osvijetljeni su bojama francuske zastave, javio je Le Monde.

(FENA) D.J.

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.