Osnovna škola ''Vozuća'' slavi 120 godina postojanja Istaknuto

Osnovna škola ''Vozuća'' proslavlja 120 godina postojanja i rada. Spada u red najstarijih odgojno-obrazovnih ustanova u Bosni i Hercegovini. Ovaj značajan jubilej obilježili su kulturno-zabavnim programom, uz učešće učenika škole.

Na samom početku obratio se direktor škole Sifet Mulahalilović. Naglasio je kako je izuzetna čast biti na čelu ustanove koja toliko godina obrazuje učenike. Vjeruje da će ova ustanova školovati djecu još dugi niz godina na najbolji mogući način.
''Ovo je jedna od najstarijih institucija obrazovanja u našoj zemlji. Uzbuđen sam što slavimo ovaj značajan datum. Iza nas je duga prošlost. Dosta toga se dešavalo u školi, ali treba pamtiti samo ono najbolje. Već dugo, dajemo najbolje što možemo od sebe kako bi iškolovali i najbolje učenike. Posebna zahvalnost ide mojim kolegama, nastavnicima i osoblju škole na značajnom doprinosu u prethodnim godinama. Nadam se da će tako biti i u budućnosti'', kaže Mulahalilović.
Dodijeljena su priznanja najuspješnijim učenicima i prosvjetnim radnicima. Učenik generacije je Dženeta Kudumović. Osim što je najbolja po prosjeku ocjena, učestvovala je na kantonalnim i federalnim takmičenjima iz nekoliko predmeta, te je ostvarila zapažene rezultate. Priznanje nije izostalo ni za Mevludina Ličinu, najboljeg fizičara ove škole.
Prigodnoj svečanosti prisustvovali su predstavnici bratimljenih škola iz naše zemlje, prije svega dvije škole iz daleke Velike Kladuše. Prema riječima direktora Osnovne škole ''Todorovska Slapnica'' Hajrana Murića čast im je prisustvovati ovakvoj manifestaciji i značajnoj godišnjici vozućke škole.
''Bratimili smo se 1997. godine. Od tada uspješno sarađujemo. U ime učenika i prosvjetnih radnika škole, u ime Velike Kladuše i Unsko-sanskog kantona želim da vam čestitam rođendan, zapravo značajan jubilej. Čast nam je svima što možemo biti dio zapisane historije ove ustanove, koja tako dugo postoji i uspješno radi. Svi trebate biti ponosni na tu činjenicu'', istakao je Murić, tokom obraćanja prisutnima.
Samo riječi hvale imao je i Sakib Selimović, direktor škole ''25. novembar''  također iz Velike Kladuše. Osim njih, prisutni su bili i predstavnici škola iz Banovića, Zavidovića i drugih mjesta.
A pored svečane priredbe, kao i prethodnih godina, u dvorani škole otvoren je Sajam tradicionalnih bosanskih jela koje su pripremili roditelji učenika škole.
Direktor Mulahalilović najavio je i da do kraja ovog mjeseca izlazi iz štampe Monografija 120 godina škole, a koja je prolongirana zbog nedavne prirodne nesreće u državi.

 {igallery id=8694|cid=65|pid=1|type=category|children=0|showmenu=0|tags=|limit=0}

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.