Doboj Jug: Gradiće se četiri dionice lokalnih puteva Istaknuto

08 Okt 2015
2345 puta

U Općini Doboj Jug u srijedu su potpisani ugovori sa predstavnicima Federalnog ministarstva poljoprivrede,vodoprivrede i šumarstva,jedinice PIU ovog ministarstva zadužene za realizaciju programa FERP(hitnog oporavka od poplava) za rekonstrukciju četiri dionice lokalnih puteva na području Mjesnih zajednica Matuzići i Mravići čija ukupna vrijednost iznosi 390.000 maraka.


Radi se o rekonstrukciji lokalnih puteva u zaseocima Japage i Škilje u Mravićima,te lokalnog puta u Novom naselju Matuzići i asfaltiranju dionice ulice „Breza“ prema zaseoku Brezik takođe u Matuzićima.
Kako je istakao direktor PIU-FERP-a Alojz Dunđer,projekat hitnog oporavka od poplava je ključni element neposrednog odgovora Svjetske banke na razorne poplave koje su zadesile Bosnu i Hercegovinu u maju 2014. Godine.Kazao je da je Općina Dobioj Jug,prema odluci Vlade FbiH jedna od dvadesetjedne općine na listi za obnovu poplavama oštećene infrastrukture.Funkcionaln infrastruktura je bitn za javne usluge i ekonomski oporavak u pogođenih područja u periodu nakon najtežih poplava koje su pogodile zemlju u njenoj istoriji.
Općinska načelnica Jasminka Begić je kazala da će ova sredstva za rekonstrukciju oštećena četiri lokalna putna pravca značiti mnogo,te da će prema potpisanim ugovorima ovi radovi biti završeni do kraja godine,što je potvrdila i Saća Prnjavorac direktorima Dobojputeva, lokalne firme koja je na tenderu dobila ove radove.

(Miralem Begić)
{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.