Doboj Jug: Uradiće se plan implementacije Strategije razvoja Istaknuto

22 Okt 2015
2457 puta

Općina Doboj Jug je u saradnji sa UNDP-om uradila Strategiju razvoja općine za period 2011-2020 godina.

Strategija je urađena po ILDP metodologiji i predstavlja dobar alat za upravljanje razvojem ove lokalne zajednice. I ove godine uradiće se planovi implementacije za narednu godinu i za naredni srednjoročni period,a na bazi realno utvrđene analize ovog dokumenta od dana njegovog donošenja sa akcentom na realizaciju u tekućoj godini.
S tim u vezi u Općini Doboj Jug su boravili predstavnik UNDP-a konsultant Muamer Obarčanin i spoljni konsultant UNDP-a prof.dr Bahrija Umihanić koji su sa članovima općinskog razvojnog tima (ORT) utvrdili kalendar ovih aktivnosti. Do 27 oktobra ORT bi trebao popuniti SMI tabele(tabele sektorskih makroinidikatora), nakon čega bi konsultant prof. Umihanić pristupio obavljanju intervjua po svakom sektorskom dokumentu što će biti okosnica za izradu nacrta izvještaja. Krajem novembra nacrt izvještaja bi se našao pred vijećnicima OV i članovima ORT radi očitovanja. Preporučeno je od strane konsultanata da se formira Jedinica za upravljanje razvojem, odn. mehanizam za procjenu kapaciteta. Završni dokument izvještaja biće dobra polazna osnova za izradu Nacrta općinskog budžeta za 2016.godinu.

 
{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.