Doboj Jug: Posjeta načelnice bolesnim sugrađanima Istaknuto

01 Okt 2015
2271 puta

Saznanje da je nekolicina sugrađana, prije svega bivših boraca ARBiH teško bolesna,općinska načelnica Jasminka Begić je sa članovima Koordinacije boračkih organizacija u srijedu upriličila posjete ,prije svega porodici Sabine Muratović čiji je suprug Jasmin preminuo relativno mlad od teške bolesti ,te porodici oboljelog Mehemeda Delića iz Matuzića.

Namjera je bila da se obiđu i porodice Rame (Selima) Muratovića koji je zbog bolesti upućen u Tešanjsku bolnicu, zatim Sakiba (Sejfe) Hodžića koji je takođe isti dan odvežen na UKC Sarajevo na dalje pretrage i konsultacije, kao i posjeta porodici bolesnog Izudina Skule koji je u vrijeme obilaska bio na kontroli(previjanju) u JZU “Poliklinika sa dnevnom bolnicom“ Doboj Jug.
Prilikom posjete porodici Sabine Muratović uvjerili smo se da u njihovoj kući vlada neopisiva tuga i preteška bol zbog gubitka njihovog najrođenijeg Jasmina. Kod Sabine zatekli smo komšinicu Slavicu Hodžić koja joj je došla na žalost. Jasmin je važio kao čestit suprug, brižan otac, dobar komšija i još bolji domaćin. U životu je prodeverio svašta i nosio se sa raznim teškoćama i problemima života, ali na žalost nije se mogao nositi sa preteškom bolešću koja mu je prekinula životne niti u 54-toj godini života. Osim što će nedostajati svojoj porodici, ženi i djeci, te braći Osmanu, Salihu i Medi, bližoj familiji i komšijama ,Jasmin će sigurrno nedostajati i ovoj zajednici, prije svega Lovačkoj organizaciji “Srndać“ kojoj je sa braćom bio itekako posvećen. Iz naše arhive pronašli smo fotografije sa lovačkog druženja prije par godina na Tešanjskom Kiseljaku gdje se rahmetli Jasmin okrunio sa dvije diplome u preciznom gađanju na glinene golubove i statičnu metu.
U porodici Mehemeda Delića zatekli smo njega,njegovu supruigu i kćerku. Mehemed ponešto i raducka, ali se u posljednje vrijeme ne udaljava mnogo od kuće, jer usljed bolesti često gubi ravniotežu i padne. Supruga mu je juče operisala oko, pa je kćerka Mirzeta sa sinom došla iz Sarajeva na par dana da bude uz oca i majku i pomogne roditeljima. Svi oni izrazili su riječi zahvalnosti na posjeti, jer su se uvjerili da nisu sami i da neće biti zaboravljeni i prepušteni sami sebi.

Miralem Begić

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.