DOBOJ JUG: POČELO ASFALTIRANJE GORNJE DIONICE BOSANSKE ULICE Istaknuto

Mnogi građani Doboj Juga, posebno oni koji žive duž Bosanske ulice odn.duž glavnog puta kroz Matuziće počeli su gubiti strpljenje i nadu da će se do zime završiti već davno započeto uređenje ovog puta.

Malo po malo dođe na red završni sloj asfalta čiji su prvi metri položeni u ponedjeljak 21.septembra. Sa asfaltiranjem se krenulo od prekida u Mujacima. Asfaltna traka je širine šest metara i dobija obrise pravog regionalnog puta, onako kako ga je i Vlada ZDK lani definisala, s tim što će ga u potpunosti preuzeti na održavanje tek naredne godine.
Na ovoj dionici primjetili smo navi finišer putara Dobojputeva, za kojeg asfalteri kažu da je moćna mašina, što se i vidi prilikom razastiranja asfaltnog granulata, jer u potpunosti“poklopi“ cijelu širinu staze. S obzirom na ove momente, računa se da će asfaltiranje gornje dionice Bosanske ulice biti završeno u roku od 2-3 dana. Na žalost, zbog nerješenih imovinskih odnosa na donjoj dionici puta od gornje džamije do vode Bukovac, pretpostavka je da će taj dio puta ostati neasfaltiran.

Miralem Begić

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.