Doboj Jug: Krv za Transfuziju krvi KB Zenica darovao 21 davalac Istaknuto

19 Sep 2015
2294 puta

Jedna od najboljih sekcija dobrovoljnih davalaca krvi u ZDK je Sekcija OOCK Doboj Jug koja od svog postojanja svake godine najmanje dva puta upriliči akcije za darivanje krvne plazme za potrebe službi za transfuziju kako Opšte bolnice Tešanj,tako i Kantonalne bolnice Zenica.Znali su ovi plemeniti humanisti dati krv i za potrebe bolnice u susjednom Doboju.


Zabilježili smo posljednju akciju dobrovoljnog darovanja krvi koja je upriličena u ambulanti M;ravići u četvrtak.Na poziv OOCK Doboj Jug odazvalo se dvadeset pet davalaca krvi.Prilikom kontrolnih pregleda ustanovljeno je kod četvoro davalaca krvi da ne mogu ovaj puta dati krv,tako da je njih dvadesetjedno uspješno obavilo darovanje.Među njima zatekli smo Seada Hopića kome je ovo osamdeseti puta da daje krv.Bajro ef.Džafić,glavni imam Medžlisa IZ Doboj je peti puta dao krv,dok se Senka Muratović,kuharica iz restorana POISON u Matuzićima prvi puta upisala kao budući darovalac krvne plazme.Na našim snimcima su Fahrudin Muratović i mlađani Meho Avdić (leže) ,izlizana knjižica dobrovoljnog davaoca krvi Seje Hopića,grupa davalaca čeka na upis,te Senka Muratović.

Šta na kraju reći nego jedno veliko hvala,jer su ovi ljudi još jedanput samo potvrdili svoju plemenitost u najhumanijoj misiji života-dragocjena pomoć za život drugome i bolesnome.

 
{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.