Doboj Jug: Monitoring realizovanih projekata Istaknuto

16 Sep 2015
2662 puta

U posjeti Općini Doboj Jug u utorak je boravila delegacija Federalnog ministarstva za raseljene osobe i izbjeglice.

Cilj ove posjete je bio monitoring u odnosu na odobrena sredstva ovog ministarstva po odluci od 1.8.2014.godine. Radi se o financijskoj podršci za tri projekta koja je nakon lanjske majske poplave kandidirala ova općina ministarstvu. To su nabavka i ugradnja tri pumpe za vodu na izvorištu Havdine, izgradnja nove ograde na mostu na rijeci Bosni (Mravići-Ševarlije). Ranija ograda potpuno je stradala u poplavi, dok je treći projekat sanacija lokalnog puta u ulici Zlatnih ljiljana u Mravićima.

Monitoring-tim je zapisnički konstatovao efekte realizovanih projekata. Treba istaći da je po ovoj odluci Federalno ministarstvo za raseljene osobe i izbjeglice za ove namjene odobrilo šezdeset hiljada maraka, dok je razliika od četrdeset hiljada maraka obezbjeđena iz budžeta općine i drugih izvora financiranja.Nabavka i ugradnja tri pumpe za vodovod je koštala pedeset hiljada maraka, ograda deset i rekonstrukcija ulice “Zlatnih ljiljana“ četrdeset hiljada KM.

 

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.