Završena rekonstrukcija Titove ulice i Trga Gazi Ferhat-bega u Tešnju Istaknuto

Povodom obiilježavanja 10 decembra - Dana grada Tešnja, svečanim činom postavljanja posljednjeg kamena obilježen je završetak radova na uređenju Titove ulice i Trga Gazi Ferhat-bega u Tešnju.

Sanacija ove ulice i trga obuhvaćeni su najvećim projektom u posljednjih nekoliko godina - Izgradnja sistema prikupljanja, odvodnje i prečišćavanja otpadnih voda na području općine Tešanj, te su u potpunosti rekonstruisani. Vrijednost ovogodišnjih radova na projektu je 2,6 miliona maraka, dok je u rekonstrukciju ulice i trga uložemo 430.000 KM. Posljednji kamen postavili su Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić i Općinski načelnik Suad Huskić.

U ovoj godini smo počeli građevinske radove na izgradnji najvećeg javnog projekta do sada, u prvoj fazi vrijednog oko 24 miliona maraka . Krenuli smo u realizaciju Izgradnje sistema prikupljanja, odvodnje i prečišćavanja otpadnih voda u okviru projekta WATSAN koji vodi Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva. Ovih dana je u toku završetak prve faze, a Titova ulica i Trg Gazi Ferhat-bega su u potpunosti rekonstruisani i uređeni, kazao je Općinski načelnik Suad Huskić.

Svečanost označavanja završetka radova je dio programa obilježavanja 10. decembra – Dana grada Tešnja. Položeno je i cvijeće na Centralno spomen obilježje šehidima i poginulim borcima, posjećen je mezar Gazi Ferhat-bega u Tešnju, a održana je i svečana sjednica Vijeća na kojoj su dodjeljena priznanja zaslužnim građanima.

Dan grada Tešnja, 10. decembar se obilježava kao sjećanje na daleku prošlost kada je vakif Gazi Ferhad-beg utemeljio Tešanj kao urbanu sredinu.

10.12.2015 1

10.12.2015 3

10.12.2015 5

ocijeni
(0 glasova)

Antena Servis

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.