Klizišta u Doboj Jugu obišao geolog Istaknuto

'Odazvao sam se na poziv Civilne zaštite da ispred Federalnog geološkog zavoda vidim o čemu se radi', kazao je dr.geologije Ferid Skopljak koji je sa predstavnicima Općine Doboj Jug obišao aktivirana klizišta u Mravićima.

Njegovo interesovanje su bile lokacije klizišta koje direktno ugrožavaju stambene objekte,dok za druge destinacije na ovom području gdje su se takođe pojavila klizišta nije stigao uraditi svoj nalaz. Kako je u posljednjih sedam dana obišao osam opština i izvršio uvid,sačinio zapisnik sa prijedlozima mjera za petstotina klizišta, dr.Skopljak je to učinio i za klizišta u Mravićima, te svoje zapisnike uručio nadležnoj općinskoj službi kako bi općina mogla blagovremeno poduzeti preventivne mjere.
Opšta konstatacija na svih pet posjećenih klizišta je da je u pitanju nemar i loš odnos prema odvodnji oborinskih i površinskih voda,te voda iz septičkih jama koje su neuslovne,vode iz oluka sa kuća itd.

(Miralem Begić)

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.