Doboj Jug: Odred izviđača sa Cetinja dopremio pomoć i učestvovao u čišćenju Istaknuto

Crnogorski đaci, studenti, radnici, privrednici, bankari, političari,sportisti - cijela Crna Gora uspješno je položila ispit iz humanosti! Znaju to crnogorci,jer su i sami u posljednjih nekoliko desetljeća imali elementarne nepogode sa katastrofalnim posljedicamaa,tako da im je svaka pomoć bila velika kao Lovćen planina.

Za ugrožene građane Srbije i BiH od nezapamćenih poplava prikupili su i nastavili sa prikupljanjem namirnica, odjeće, obuće, ljekova, a mnogi i samoinicijativno, mimo organizovanih odlazaka, kreću da spasavaju komšije...
Izviđački odred 'Gojko Kruška' sa Cetinja je na apel OŠCZ Doboj Jug prvi krenuo u humanitarnu akciju.Oni su u saradnji sa Crvenim krstom 'prijestonice' organizovano prikupljali pomoći za stanovnike Doboja ugrožene poplavama. Punkt je odmah bio otvoren na Dvorskom trgu ,a nakon toga je šest izviđača sa punom opremom, i prikupljenom pomoći krenuo i stigao na ispomoć u Doboj. Gradonačelnik Cetinje Aleksandar Bogdanović ispratio je ekipu Izviđačkog odreda 'Gojko Kruška' i Avanturističkog parka 'Lovćen', kazao nam je jedan od članova Cetinjske ekspedicije Petar Vujović,inače vlasnik istoimenog bokserskog kluba u ovom gradu.
Dopremili su pomoć Cetinja, kompanija 'Intex' i 'Marteks', učenika Gimnazije Cetinje, Izviđačkog odreda 'Gojko Kruška', Avanturističkog parka 'Lovćen', ali i brojnih građana Cetinja, koji su tri dana učestvovali u prikupljanju pomoći. Prikupili su tri tone hrane i drugih proizvoda, koje su isporučili nadležnim institucijama u Doboju i Doboj Jugu. Osim toga ekipa Izviđačkog odreda 'Gojko Kruška' i Avanturističkog parka 'Lovćen' u sastavu Petar Vujović, Željko Popović, Marko Markšić, Andrija Jablan,te francuzi Šarl Corpantiq i Dominique Moguet koji su kampovali u 'Avanturističkom kampu' na Lovćenu, sa opremom za ronjenje i alpinizam, nakon višesatne gnjavaže na graničnim prijelazima stigli su u Doboj Jug i stavili se na raspolaganje OŠCZ.
Na graničnom prijelazu u Trebinju bili su zadržani šest sati, pa su morali ići na granični prijelaz Šćepan Polje. Posebno ih boli saznanje, kazao je Vujović da su im iz dva šlepera upućenih za Bijeljinu nestale znatne količine hrane. Dolaskom u Doboj Jugu uvjerili su se u katastrofalne posljedice poplave.
'Sve što smo viđeli, sve je nagrđeno i grozno za pogledati. Lomili smo zakrčeni namještaj po sobama da ga izbacimo vani. Ovdje su me ljudi oduševili.Iz njihova izraza lica zračila je zahvalnost. Desilo mi se ono što mladi neće nikada shvatiti', kazao je Petar Vujović koji je sa svojom ekipom, sav blatnjav završio čišćenje potopljene kuće starice Stojke Lalić na Karušama.
Nekoliko dana su priskakali u pomoć na raščišćavanju nanosa u gradu Doboju i Doboj Jugu,a u večernjim satima družili se sa domaćinima. LO 'Srndać' iz Matuzića stavila im je lovačku kuću na raspolaganje. Odlazeći iz Doboj Juga za Cetinje kazali su da će nastaviti akciju na sakupljanju pomoći,ne samo za Doboj već i druge nastradale krajeve od poplava i klizišta u BiH.

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.