Doboj Jug: Nakon helikoptera OSBiH na teren poslale i vojsku

Već nekoliko dana na poplavljenim prostorima Doboj Juga se nalazi desetak vojnika OSBiH koji sa stanovništvom neumorno rade na raščišćavanju vodenih nanosa nakon poplave i na odvoženju velikih količina krutog otpada.

Podsjetimo da je helikopterom OSBiH iz Doboj Juga u najvećem vodenom talasu rijeka Usore i Bosne evakuisao pet poplavljenih porodica sa dvadesetpet članova.
Komandant VI Artiljerijskog bataljona VI Pješadijske brigade OSBiH iz kasarne 'Radomir Putnik' iz Doboja, pukovnik Dejan Pejčić iz čijeg sastava su angažovani pomenuti vojnici je kazao da su OSBIH ustupile svoje prostorije za smještaj evakuisdanih Dobojlija, te da su danonoćno radili na njihovom spašavanju, dostavi hrane,a evo sada i na rašćišćavanju vodenih nanosa, kako u Doboju,tako i u drugim sredinama poput Doboj Juga.On je skrenuo posebnu pažnju na pojavi sve većeg broja doplutalih mina koje su u ovom trenutku velika prijetnja, pa je zamolio sve one koji primjete mine i druga neeksplodirana ubojna sredstva da to ne diraju i da odmah prijavljuju nadležnim službama, CZ, policiji ili BH-Macu.
 

(Miralem Begić)

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.