Gračanica: Posjeta albanskog ambasadora Istaknuto

Općinu Gračanica jučer je posjetio ambasador Rapublike Albanije u BiH NJ.E. Flamur Gashi, sa potpredsjednicom kosovske opštine Istok Almom Destanović i saradnicima.

Posjeta gračaničkim firmama Širbegović i Ingrat s ciljem upoznavanja sa njihovim proizvodnim pogonima i asortimanom i razmatranja mogućnosti za uspostavljanje saradnje sa albanskim privrednicima prethodila je prijemu u kabinetu Općinskog načelnika Nusreta Helića.
Na prijemu se razgovaralo o posjeti iste delegacije, koja je planirana u narednih mjesec-dva i u okviru koje bi se obišao veći broj gračaničkih firmi s ciljem uspostavljanja privredne saradnje.
Jedna od tema bila je i inicijativa za uspostavu bratskih odnosa između općine Gračanica i opštine Istok.
Tokom današnje posjete upućen je i poziv općini Gračanica da bude učesnik velikog međunarodnog turnira u fudbalu koji će biti održan u junu ove godine i koji će okupiti preko 50 učesnika. Općinski načelnik je prihvatio poziv da općina Gračanica sa svojim fudbalerima uzrasta od 13 do 18 godina bude jedini učesnik iz BiH na ovom velikom međunarodnom turniru.
Podsjećamo, albanski ambasador posjetio je općinu Gračanica tokom prošlogodišnjeg sajma Grapos-expo, a potom i krajem septembra prošle godine, kako bi se upoznao sa našim privrednim potencijalima i kako bi razgovarao o mogućnostima poslovne saradnje između Albanije i Bosne i Hercegovine, odnosno između gračaničkih i albanskih privrednika.

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.