Donacija Domu zdravlja Prnjavor

18 Mar 2016
1506 puta

Ambasador Države Kuvajt u BiH Nasser Riden Thamer Almotairi posjetio je danas JZU Dom zdravlja Prnjavor, gdje se sastao s direktoricom ove ustanove dr. Marijom Stefanjuk i načelnikom Općine Prnjavor Sinišom Gatarićem, te uručio donaciju u iznosu od 83.000 KM.

Donaciju je osigurao Crveni polumjesec Države Kuvajt. Sredstva će biti iskorištena za rekonstrukciju dijela objekta Doma zdravlja, koji je teško oštećen i urušen, i koji će u budućnosti biti korišten za potrebe Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju "Neven", saopćeno je iz Ambasade Kuvajta.

Povodom uručenja donacije ambasador Države Kuvajt u BiH izjavio je da će Ambasada i Država Kuvajt nastaviti pomagati ugrožene kategorije stanovništva na teritoriju cijele Bosne i Hercegovine, te izrazio nadu da će rekonstrukcija ovog objekta doprinijeti unapređenju položaja djece sa posebnim potrebama te kvalitetnijoj njezi i uslovima rada sa tom kategorijom stanovništva u ovom dijelu Bosne i Hercegovine.

Ambasador je najavio i donaciju koja će uskoro biti uručena instituciji sa sličnom djelatnošću na području Mostara.

(FENA) H.D.

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.