Gračanica: Promocijom knjige „Za front antifašista BiH“ počeo program obilježavanja Dana državnosti Istaknuto

U okviru obilježavanja 25. novembra – Dana državnosti BiH sinoć je u organizaciji Općine Gračanica i UABNOR-a Gračanica u sali Muzičke škole u Gračanici upriličena promocija knjige „Za front antifašista BiH", grupe autora Saveza antifašista i boraca NOR-a TK, kojoj je prethodio Okrugli sto na temu „Bosanskohercegovačko društvo juče, danas, sutra".

O knjizi su govorili Husejn Bakalović, v.d. predsjednika SABNOR-a TK i koautori dr. Edhem Muftić i Osman Puškar. Promociju je upotpunio glumac NP Tuzla Hazim Mujčinović.

Kompletni govori sa sinoćnje promocije bit će emitovani u prazničnom programu Radio Gračanice 25. novembra 2014. godine.

Centralna manifestacija obilježavanja Dana državnosti BiH bit će upriličena u ponedjeljak 24.11.2014. godine. Svečana akademija održat će se u sali Muzičke škole u Gračanici, sa početkom u 17 sati. Istog dana, sa početkom u 16 sati, izvršit će se polaganje cvijeća na Centralno spomen-obilježje poginulim borcima/šehidima i civilnim žrtvama odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992.-1995. (park ispred Općine), Spomen-kosturnicu borcima NOR-a i Spomen-bistu Josipa Broza Tita (gradski park), dok je u 16:30 zakazana izložba radova Udruženja „Gračaničko keranje" u Osman-kapetanovoj medresi.

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.