Gračanica: Jednomjesečni pritvor za Samira Nuhanovića zbog izazivanja opće opasnosti Istaknuto

Općinski sud u Gračanici je prihvatio prijedlog postupajućeg tužioca i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za dvadesetpetogodišnjeg Samira Nuhanovića, s područja općine Gračanica, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opće opasnosti u sticaju sa nedozvoljenim držanjem oružja ili eksplozivnih materija. 

Postoji osnovana sumnja da je Nuhanović 3. novembra u ranim jutarnjim satima u Donjoj Orahovici u blizini Gračanice došao do kuće u kojoj su bili majka i kćerka i iz puškomitraljeza u rafalnoj paljbi ispalio na kuću više od 35 metaka. Pri tome je pucao nasumično u zidove, prozore, vrata i po namještaju u unutrašnjosti kuće, izazivajući opasnost za živote dvije žene i uništavajući imovinu u većim razmjerama. Majka i kćerka nisu povrijeđene. 

Osumnjičeni je lišen slobode u jutarnjim satima 3. novembra, izvršena je kriminalistička obrada, te ga je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu MUPTK predao u nadležnost Tužilaštva. 

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog. 

Istraga je u toku, saopćeno je iz Odjel za odnose s javnošću Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.

(Fena) jc

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.