Novi Šeher: Inicijativa za izradu projekta za zaštitu od poplava

07 Apr 2023
313 puta

Na poziv grupe vijećnika iz Maglaja i Jasminka Kapića, zastupnika u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), Vinko Marić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede ZDK, boravio je u Novom Šeheru kod Maglaja.

On je sa domaćinima obišao korito rijeke Liješnice koja posljednjih godina, u vrijeme kišnih dana, stvara bujične poplave koje ugrožavaju lokalno stanovništvo i nogometni stadion u tom mjestu.

- Predložio sam da se žurno uradi građevinski projekat kako bi imali predstavu o tome što resorno ministarstvo može učiniti i koliko je novca potrebno za uređenje korita novošeherske Liješnice. Nadam se da uz posredovanje općinskih vlasti u Maglaju možemo obezbijediti sredstva da se ovaj problem trajno riješi - kazao je ministar Marić.

Jasminko Kapić je pojasnio da nabujala rijeka u sezoni velikih padavina nosi sve pred sobom i da u dužini od dvije stotine metara vlasnici kuća uz obalu rijeke, do svojih domova mogu doći jedino čamcima.

- Neophodno je produbiti korito i urediti korito Liješnice nizvodno od Begove ćuprije. Štete koje imamo nakon poplava su ogromne a to se iz godine u godinu samo pojačava. Nadam se da ćemo u saradnji sa ministrom Marićem i općinskim vlastima, napokon riješiti ovaj gorući problem u Novom Šeheru - zaključio je kantonalni zastupnik Jasminko Kapić.

Press služba ZDK

ocijeni
(0 glasova)

Antena Servis

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.