Kantonalna bolnica Zenica do daljnjeg zabranila posjete Odjelu pedijatrije

05 Jan 2023
593 puta

Kantonalna bolnica Zenica, zbog pogoršane epidemiološke situacije, do daljnjeg je ukinula posjete na Odjelu pedijatrije – potvrdio je u izjavi za Fenu pomoćnik direktora za medicinske poslove dr. Kasim Spahić.

Značajano povećanje broja pacijenata sa virusnim infekcijama, dodaje Spahić, bilo je povod da načelnica tog odjela Emira Gasal – Gvozdenović zatraži da se ukinu posjete pacijentima.

-Odjel pedijatrije je, zbog povećanog broja virusnih infekcija i hospitalizacija, uglavnom popunjen. Posjete su veliki rizik da se unesu nove infekcije na odjel pa smo se odlučli na ovakav, više preventivan korak – ističe Spahić.

On napominje kako toplo vrijeme, sezonska gripa i povećan broj virusnih infekcija, ali još i prisustvo koronavirusa, zahtijevaju dodatni oprez.

-Trenutno imamo osam pacijenata koji su hospitalizirani zbog infekcije Covida-19, od kojih je jedan od jučer i na respiratoru. Ponovo je otvoren Odjel intenzivne njege za Covid-19. Čini se da se blago povećava broj zaraženih pa se može očekivati da uskoro budu zabranjene posjete i pacijentima na drugim odjelima- najavljuje Spahić.

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.