Edin Hasaničević iz Naše stranke imenovan je za ministra pravosuđa i uprave ZDK

24 Dec 2022
590 puta

Jučer je imenovana Vlada Zeničko-dobojskog kantona. Na poziciju ministra pravosuđa i uprave imenovan je Edin Hasaničević iz Naše stranke.

Edin Hasaničević je osnovno i srednjoškolsko obrazovanje završio u Jelahu i Tešnju, a Pravni fakultet u Sarajevu. Iskustvo je na počecima karijere sticao u nevladinom sektoru, da bi od 2009. godine počeo raditi kao kantonalni inspektor rada u ZDK. Od 2010. do 2015. godine periodično je obavljao i poslove Federalnog inspektora rada.

„Pozicija ministra za pravosuđe i upravu, ne potcjenjujući bilo koju ministarsku poziciju, podrazumijeva posebnu odgovornost. Unapređenje zakonskog okvira kao i povećana transparentnost u radu Kantona jedan je od ciljeva cjelokupne Vlade, ali na Ministarstvu kojem sam na čelu je najveća odgovornost da to provede. Zahvaljujem se, naravno, svima koji su danas glasali da budem na ovoj poziciji i siguran sam da ću opravdati njihovo povjerenje, a vjerujem da ću steći povjerenje i onih čiji izbor nisam bio“, rekao je Hasaničević.

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.