Sedamnaesti dan potrage za radnikom kompanije “Čengiz Insaat”

24 Nov 2021
195 puta
Sedamnaestog dana potrage pripadnici Federalnih specijaliziranih jedinica za spašavanje na vodi i pod vodom (FUCZ) podijeljeni u dva tima sa potrebnom opremom, medicinskom i tehničkom podrškom, vršit će pretragu lijeve i desne obale i korita rijeke Bosne tragajući za drugim radnikom turske kompanije "Čengiz Insaat” koji je 8. novembra pao u nabujalu rijeku Bosnu.
 
U skladu sa današnjim operativnim planom prvi tim pretraživat će nizvodno od Zavidovića prema Maglaju a drugi će svoju pretragu bazirati u području Maglaj-Kosova.
 
U potragu je i danas uključen tim Odjela za javnu sigurnost distrikta Brčko BiH koji u planiranim zonama sonarom pretražuje rijeku Bosnu a na lokacijama na kojima se odvija potraga pripravni su i ronioci Federalne specijalizirane jedinice za spašavanje pod vodom (FUCZ).
 
U današnjoj potrazi, osim FUCZ i tima Odjela za javnu sigurnost distrikta Brčko BiH, uključeni su i pripadnici Ureda za upravljanje katastrofama i vanrednim situacijama - AFAD iz Turske, CZ Žepče te radnici kompanije “Čengiz Insaat” koji pomažu u potrazi.
Potragu i danas otežava hladno vrijeme, hladna i mutna voda te veliki nanosi smeća uz obale kao i u samom koritu rijeke Bosne.
ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.