Spremno dočekati elektronske knjižice i recepte

12 Nov 2016
1905 puta

Farmaceutska komora Ze-do kantona jučer je u Zenici za svoje članstvo i zaniteresovane van ove oblasti priredila predavanje o bosansko-hercegovačkom apotekarstvu s temom „Kuda i kako dalje“ i o prednostima i nedostacima elektronskih recepata.
Evidentne su promjene i u našem poslovnom okruženju što neminovno traži učenje i prilagođavanje tim promjenama kroz različite aspekte našeg djelovanje, a uvod u ono što slijedi je bilo predavanje prof. dr. Aziza Šunje, eksperta iz oblasti ekonomskih nauka, istakla je Maida Deljkić, predsjednica Farmaceutske komore ZDK.
-Pričamo o elektronskim receptima na način da se pripremimo na njihovu primjenu, a kada govorimo o njihovim nedostacima cilj je da nedostatke koje ima Sarajevski kanton otklonimo na vrijeme i da sa ulaskom ZDK u uvođenje elektronske knjižice i elektronskog recepta startamo bez ikakvih tenzija, pritisaka i zastoja u radu, dodala je Deljkić.

(S.G. RTVZE)

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.