U izraelskim napadima u Gazi ubijeno 139 Palestinaca, među njima 39 djece i 22 žene

15 Maj 2021
192 puta

U izraelskim napadima u blokiranom Pojasu Gaze ubijeno je još desetero Palestinaca, čime je broj ubijenih od početka napada povećan na 139, javlja Anadolu Agency (AA).

Izraelske snage šesti dan zaredom nastavljaju izvoditi napade na Gazu, a meta posljednjeg napada bila je kuća u izbjegličkom kampu Al-Shati na zapadu Gaze.

U napadu je pogođena kuća porodice Al Hatab, a život je izgubilo osmero djece i dvije žene, čime je broj ubijenih od 10. maja povećan na 139.

U saopćenju se navodi da je među ubijenim u izraelskim napadima od 10. maja najmanje 39 djece i 22 žene, a ranjeno je 950 Palestinaca.

Spasilačke ekipe i dalje pretražuju ruševine u potrazi za mogućim dodatnim žrtvama.

Zamjenik ministra zdravstva u Gazi Yusuf Abu Rish kazao je da je samo dvomjesečna beba preživjela napad na kuću porodice Al Hatab. Naglasio je da je riječ masakr nedovoljna da se opiše zvjerstvo tog izraelskog napada.

Palestinci u Al-Qudsu danima protestiraju zbog izraelskih racija i sudskih odluka o protjerivanju palestinskih porodica iz kvarta Sheikh Jarraha. Tenzije su eskalirale nakon što su izraelske snage 7. maja izvele napade na vjernike u kompleksu džamije Al-Aksa.

Palestinske grupe su izraelskim snagama sigurnosti dale rok da se do 18 sati 10. maja povuku iz kvarta Sheikh Jarraha i kompleksa Al-Akse. Izraelske snage se nisu povukle i nastavile su napade, a palestinske grupe su počele raketama gađati Izrael.

Izraelska vojska je pokrenula napade na Gazu, a uporedo su izraelske snage i uhapsila stotine Palestinaca na teritoriji Izraela.

ocijeni
(0 glasova)

Antena Servis

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.