Schumachera postepeno bude iz kome

Ljekari bolnice u francuskom gradu Grenoblu počeli su postepeno da bude iz vještačke kome nekadašnjeg svjetskog šampiona Formule 1 Michaela Schumachera, koji se krajem prošle godine teško povrijedio na skijanju.

Francuski list L'Ekip, pozivajući se na izvore u bolnici u Grenoblu, navodi da je Schumacher u "progresivnoj fazi oporavka" i da njegov organizam pozitivno reagira na anestetike. 

Ova faza, kako navodi isti izvor, može da potraje danima, ali i nedjeljama. 

-Moram da naglasim da sve informacije o Michaelovom zdravlju koje ne potiču od njegovog menadžmenta ili uprave bolnice mogu da se smatraju špekulacijama. Zato ne želimo da komentiramo ni posljednje vijesti - rekla je Sabina Kem, portparolka njemačkog automobiliste. 

L'Ekip navodi i da, ukoliko je tačno da je počelo postepeno buđenje, ljekari neće to još saopćiti kako javnost ne bi imala prevelika očekivanje. 

Schumacher je u vještačkoj komi od 29. decembra poslije teškog pada na skijanju u Francuskoj, kada je glavom udario u stijenu, prenosi Tanjug. 

Sedmostruki svjetski šampion u Formuli 1 od tada je dva puta bio podvrgnut operaciji. 

 

{fcomment}

 

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.