Smijenjen kompletan stručni štab FK Sarajevo

11 Sep 2015
1285 puta

Stručni štab Fudbalskog kluba Sarajevo, na čelu s prvim trenerom Dženanom Uščuplićem, smjenjen je nakon sinoćnje vanredne sjednice Upravnog odbora.

Odluci je prethodio sastanak sa stručnim štabom prvog tima na kojem je dogovoren sporazumni raskid saradnje, a donesena je nakon gostujućeg poraza Sarajeva na gostovanju kod Slavije u Lukavici s 1:0, u meču 7. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

- Zbog nezadovoljavajućih i ispodprosječnih rezultata od početka takmičarske sezone 2015./16. odlučeno je da će igrači prvog tima FK Sarajevo biti kažnjeni, prije svega zbog neangažiranog pristupa igri te odnosa koji ne dolikuje bojama i grbu FK Sarajevo, a sve u skladu s važećim disciplinskim pravilnicima kluba - saopćeno je putem zvaničnog portala FK Sarajevo. 

Prvi tim će do izbora novog šefa stručnog štaba voditi privremeni stručni štab koji će imenovati Upravni odbor, te biti sačinjen od trenera i osoblja kluba. Novi trener i ostatak stručnog štaba će biti imenovani najkasnije do kraja mjeseca.

(Fena) mb

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.