Utakmicom protiv Rusije BH košarkaši se opraštaju od Evropskog prvenstva

10 Sep 2015
1008 puta

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će se utakmicom protiv Rusije oprostiti od Evropskog prvenstva.

Izabranici selektora Duška Ivanovića igrat će protiv Rusa posljednju utakmicu grupne faze EP, a obje reprezentacije se nakon tog meča vraćaju kući. Današnji meč je bez rezultatskog značaja, ali poraženi tim će zauzeti posljednje mjesto u grupi A.

Nakon četiri odigrana kola BiH je upisala pobjedu protiv Izraela, te poraze od Poljske, Francuske i Finske. Pobjeda protiv Rusije bh. košarkašima ne bi ništa značila, osim popravljanja ukupnog dojma.

S druge strane Rusi su poraženi u svim mečevima, a sinoć su prožili dobar otpor favorizovanim Francuzima i bili na dobrom putu da ostvare prvu pobjedu na takmičenju. 

Selekcija s velikom košarkaškom tradicijom došla je nespremna na Eurobasket jer ju je FIBA u julu suspendirala zbog miješanja države u rad Ruskog košarkaškog saveza (RSE), ali je sredinom augusta dozvolila ruskim selekcijama da nastupe na međunarodnim takmičenjima.

Utakmica posljednjeg kola grupe A Eurobasketa između BiH i Rusije počinje u 17.30 sati.

(Fena) mb

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.