Oproštaju Adžamije nazočio i selektor Dragan Marković Istaknuto

23 Feb 2015
3161 puta

Tešanj je večeras položio još jedan ispit.Oproštaju od rukometne legende Tešnja Avdije Adžamije prisustovalo je više od hiljadu gledalaca.na oproštaju su bili i selektor A Reprezentacije BiH u rukometu Dragan Marković.

Piše: Senad Durkalić

Selektor Marković i selektor mlade reprezentacije Jasmin Mrkonja srdačno su poželjeli Avdiji Adžamiji mnogo sreće u trenerskom pozivu, jer je večeras preuzeo trenersku ulogu u RK Bosna TS. Na oproštaju je bio i Markovićev pomoćnik u reprezentaciji Zuhdija Korkarić, te mnogi drugi treneri iz premijer lige. Većina posjetilaca se željela slikati sa selektorima naših selekcija. Marković je imao razumijevanja za sve pa su blicevi sijevali više od 100 puta.Atmosfera je u gledalištu bila izvanredna a ekipa Bosne TS je pružila dostojan otpor selekciji, posebno u prvom poluvremenu,koje je završilo 20:16 za reprezentaciju.Na kraju je bilo 39:26 a selektor Jasmin Mrkonja je zadovoljan revijalnom utakmicom.U utorak naša reprezentacija igra još jednu pripremnu utakmicu u Tešnju,ovaj put protiv RK Teslić iz Teslića. Prilika za još jedan lijep rukometni ugodjaj,kome će takodje prisustovati i selektor Marković,čiji sin nastupa za našu mladu reprezentaciju.Zabilježili smo za slušaoce ZOS Radija izjave selektora Markovića, Jasmina Mrkonje, Avdija Adžamije i njegovog kolege Željka Katavića sa kojim je igrao Za  Bosnu TS i Maglaj a bili su i reprezentativci. Marković se srdačno pozdravio i sa Katavićem koga su nekada kolege u reprezentaciji zvali Rok. Oproštaju Avdije Adžamije prisustvao je i načelnik općine Tešanj prof.Suad Huskić,k oji je za sutra zakazao prijem za reprezentativce i stručni štab.

Galeriju možete pogledati OVDJE

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.