Šuker: FIFA i UEFA su sve rekle i za mene je to zakon

Nema nikakvog rata između HNS-a i hrvatskog ministra obrazovanja i sporta Željka Jovanovića, a FIFA i UEFA su sve rekle kad je u pitanju odnos između Saveza i resornog ministarstva, i za mene je to zakon, izjavio je predsjednik Hrvatskog nogometnog  saveza Davor Šuker.

"Respektiramo svačije mišljenje, ali sada želimo gledati u budućnost, želimo boljitak u nogometu, da ne tražimo samo krivce.  Volio bih vidjeti kakvo je stanje u drugim savezima, volio bih vidjeti  na sto slučajeva kako se ponašala Sportska inspekcija, a na samo na  slučaju Lokomotive, Dinama i HNS. Zar smo mi najlošiji? Mi smo  napravili što je tražila Sportska inspekcija, ali ne želimo tolika  miješanja, jer ona prave razdor prema jednoj strani. Razmišljali smo i  nekim jačim stvarima, ali ne želimo se zamjeriti politici. FIFA i UEFA su svoje rekli, i za mene je to zakon", kazao je Šuker na novinarske  upite o odnosima između HNS-a i Ministarstva znanosti, obrazovanja i  sporta.

Naime, HNS je jučer izvijestio javnost o pismu FIFA-e i UEFA-e u kojem se od hrvatske Vlade traži da prestane neumjesno uplitanje u interne  procese Hrvatskog nogometnog saveza.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta na to je odgovorilo da  nikada nije bilo uplitanja Vlade u hrvatski nogomet, te da HNS mora  prestati lažno optuživati Vladu i da mora prestati neumjesno  prozivanje hrvatske Vlade od birokrata iz HNS-a, FIFA-e i UEFA-e.

Na novinarski upit da li je ovo rat između HNS-a i Ministarstva  obrazovanja i sporta, te hoće li doći do sastanka sa ministrom  Jovanovićem, predsjednik Saveza Davor Šuker je rekao: "Nema nikakvog  rata. Rat je u Ukrajini, na Krimu. UEFA ima kongres 27. ožujka u  Astani, i nakon njega ćemo imati više podataka, pa ćemo onda vidjeti".

Napomenuo je i da će Hrvatska protiv Malija igrati 31. svibnja u  Osijeku.

"Zbog navijačkih izgreda platili smo UEFA-i i FIFA-i četiri milijuna eura kazni. Stoga, molim policiju da odradi posao, ne možemo mi  okrivljavati tko je huligan. Ako netko zapali baklju, pa riješimo ga  se više. Mi više ne možemo to trpiti, uništit ćemo nogomet. Želio bih  da utakmicama imamo po 20.000 navijača, da nema baklji i parola, i da  budemo čisti od huligana", zaključio je Šuker.

 

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.