Rukovodstvo ŽFK "Borac" Jelah u posjeti "Kantić turistiku" Istaknuto

U srijedu su glavni koordinator omladinskog pogona FK Borac Jelah Aljo Dizdarević, i trener ŽFK Borac Jelah Miralem Pašić bili u posjeti firmi "Kantić Touristik" iz Vukova.

Firma Kantić Touristik i njeni vlasnici Gordana i Mujo Kantić su od samog početka takmičenja ŽFK Borac pružili veliku podršku ovim mladim djevojkama i pomoć pogotovo u organizaciji putovanja ove ekipe na gostujuće utakmice.

Osim ove pomoći firma Kantić Touristik je prošle godine prije početka jesenjeg dijela takmičenja uručila ekipi ŽFK Borac dvije garniture kompletne opreme u kojima nastupaju naše djevojke.

U poslovnici firme Kantić Tourisitik u Vukovu domaćin Gordana Kantić i njeni uposlenici su svojim gostima priredili zaista odličan prijem i u jednoj opuštenoj i prijatnoj atmosferi proveli više od sat vremena gdje su razmijenili svoja iskustva.

Zajednički zaključak obe strane je da je osnivanje ŽFK Borac veliki uspjeh za naš klub i čitav ovaj region jer se pružila prilika mladim djevojkama iz čak tri općine da kroz sport imaju jedan bolji i kvalitetniji razvoj, i priliku da kroz sport pokažu svoj talenat.

Takođe je obostrano mišljenje da je ova mlada ekipa za vrlo kratak vremenski period pokazala veliki kvalitet jer su nakon samo nekoliko mjeseci treniranja sasvim solidno i uspješno igrali sa ekipama koje se ovim sportom bave po nekoliko godina, i sigurno da će nakon određenog vremena ova ekipa imati veoma važnu ulogu u ženskom fudbalu/nogometu u Bosni i Hercegovini.

Naglašeno je kao bitno to što ove mlade djevojke imaju želju i upornost za konstantnim treniranjem, to što su i tokom zimske pauze nastavile sa treninzima iako u dosta neuslovnoj dvorani u Jelahu, igraju prijateljske utakmice i uzimaju učešća na turnirima, jer samo upornim radom i maksimalnim zalaganjem mogu postići uspjeh.

Zahvaljujemo se firmi Kantić Touristik na dosadašnjoj pomoći našoj ženskoj ekipi i nadamo se (i znamo) da će i u buduće biti uz naše djevojke jer samo uz nesebičnu pomoć cijele zajednice ova ekipa ali i ostale ekipe u našem klubu mogu doći do kvalitetnih rezultata na koje ćemo biti ponosni.
Takođe jačanje i razvoj sporta uopšte može samo pozitivno uticati na našu budućnost i naše društvo uopšte, i zato koristimo priliku i pozivamo i ostale privredne subjekte da krenu primjerom firme Kantić Touristik i ostalih privrednih subjekata i fizičkih lica koji pomažu FK Borac da zajedno pomognemo našim mladima da imaju zdravo i sretno djetinjstvo i kroz sport postanu dobri i cijenjeni članovi našeg društva.

(fkborac.jelah.ba)

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.