Makedonija: Ahmeti traži od FBI-a da nadgleda proces "Monstrumi"

Predsjednik Demokratskog ujedinjenja za integracije Ali Ahmeti zatražio je od američkog FBI-a da nadgleda sudski postupak u tzv. slučaju "Monstrumi", u kojemu se sudi šestorici Albanaca za ubojstvo petorice Makedonaca 2012. godine.

Ahmeti je za skopski Utrinski Vesnik rekao da je o tome razgovarao s predsjednikom makedonske Vlade Nikolom Gruevskim.

"Iako se ovo pitanje odnosi na sudstvo i pravo, direktno zadire u međuetničke odnose. Za nas je to jako važno. Ocjenjujemo da bi međunarodni nadzor povećao kredibilnost ovog procesa koji je u suštini vrlo osjetljiv. U tom smislu tražimo da proces nadgleda FBI", prenio je Tanjug Ahmetijevu izjavu.

On je dodao da se i premijer Gruevski složio da sudski proces bude transparentniji.

Prema prvostupanjskoj odluci u sudskom postupku "Monstrumi" šestorica Albanaca osuđena su na doživotnu robiju zbog ubojstvo četvorice mladića i 50-ogodišnjeg ribiča kod jezera Smilkovac u blizini Skoplja 2012. godine.

Poslije izricanja presude makedonski Albanci pokrenuli su niz prosvjeda u glavnom gradu Makedonije, ali i u Tirani i Prištini.

(Fena) rg

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.