Doboj Jug: Na Matoševim dubravama održano sportsko takmičenje

20 Jul 2016
3098 puta

Nakon sjajnog uspjeha u Zenici na Atletskom stadionu Kamberovića polje gdje su se održale 12.sportske igre paraplegičara i oboljelih od dječije paralize u subotu 16.07.2016.godine organzovano je sportsko takmičenje osoba sa invaliditetom revijalnog karaktera u disciplinama gađanja iz vazdušne puške i šahu i neizostavno druženje u prelijepoj prirodi na mravićkim Matoševim dubravama, izletištu koje ostaje svim posjetiocima ulijepom sjećanju.
Sponzor ovog sportskog takmičenja je BH Telecom.

Svi takmičari su postigli zavidne rezultate u disciplinama u kojima su se takmičili što pokazuje da i osobe sa invaliditetom mogu biti aktivni sudionici razvoja sporta, a takmičili su se osim domaćina i organizatora članova Udruženja paraplegičara iz Doboj Juga, članovi Udruženja amputiraca i Udruženja paraplegičara iz Doboja.

Cjelokupni sportski događaj uveličale su članice Udruženja žena „Žena 21. Vijeka“, privrednici, predstavnici Sportskog Saveza, članovi Udruženja RVI-a i drugi, negdje oko 30 učesnika pratilo je događanje na Matoševim Dubravama.

Ni loše vrijeme nije omelo da takmičenje bude veoma uspješno, a predsjednik Udruženja paraplegičara i oboljelih od dječije paralize općine Doboj Jug Edib Skulić zahvalio se takmičarima i ostalim učesnicima na učešću i podršci razvoja invalidskog sporta na lokalnom nivou i istakao da ovakva sportska takmičenja za paraplegičare i ostale osobe sa invaliditetom su veoma značajan oblik resocijalizacije i inkluzije i podsticaj za postizanje sportskih rezultata čija se vrijednost ne završava isključivo na borilištima, nego je kasnije nastavljeno druženjem u jednoj opuštenoj i ugodnoj atmosferi uz skroman zajednički ručak, osvježenje i bogat muzički program.

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.