OSTVARILI ZAPAŽENE REZULTATE NA TAKMIČENJU U ZENICI

Na Atletskom stadionu Kamberovića polje u Zenici održane su 12.sportske igre paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Zeničko-dobojskog kantona u organizaciji zeničkog Udruženja paraplegičara i oboljelih od dječije paralize ocjenjene kao najbrojnije do sada okupljajući 75 takmičara iz Zenice, Doboj Juga, Vareša, Žepča, Kaknja i Zavidovića koji su postigli sjajne rezultate na koje njihovi sugrađani mogu biti ponosni.

12.Sportske igre otvorio je Nurđehan Šahinović, ministar za rad, socijalnu politiku i izbjeglice Zeničko-dobojskog kantona, a obratila se i Elvira Bešlija, sekretarka Saveza POD FBiH, pohvalili su organizaciju, trud i želju takmičara, osoba sa invaliditetom da u segmentu invalidskog sporta učestvuju dajući svoj doprinos u njegovom unaprjeđenju i promociji, te poželjeli sreću tokom takmičenja i u daljem radu Udruženja.

Takmičenje je organizovano u atletskim disciplinama: trke u kolicima (100,200 i 400 m), bacačkim disciplinama (koplje, kugla i disk) i pojedinačno takmičenje u šahu, a među istaknutim pobjednicima, po disciplinama i osvojenom prvom mjestu, bili su:

Srećko Jorgić, Žepče, trke 100,200,400 m 1 mjesto T-53
Talić Ređib, Zenica, trke 100,200,400 m 1 mjesto T-52
Rukib Škiljo, Doboj Jug, koplje disk, 1 mjesto F-54
Emilija Batarilo, Zenica, koplje,disk, kugla, 1 mjesto F-55
Topalović Sefija, Zenica, koplje,disk, 1 mjesto F-53
Đidić Samira, Zenica, čunj, disk 1 mjesto F-51
Pantić Drago, Vareš, disk, koplje, 1 mjesto F-37
Edib Skulić, Doboj Jug, disk, koplje, 1 mjesto F.53
Halid Bajramović 1.mjesto u šahu

Načelnica općine Begić ovom prilikom izražava javnu čestitku iako je već razgovarala sa njima, te kazala: „Hvala vam što me poštujete kao nositeljicu izvršne vlasti, hvala vam što ne zaboravljate iskrenu podršku i hvala vam što se uvijek trudite da zajednički radimo, nikada niste bili nezadovoljni, a zadovoljni sa malim stvarima znajući koliko radite, koliko ste aktivni i da ste jedno od najaktivnijih udruženja u lokalnoj zajednici što sam više puta i istakla i uvijek ću. Ponosna sam na vas, a vjerujem i da su naši sugrađani, radite u tišini, ali vaši rezultati izazivaju lavinu pozitivnih komentara, ne odustajete od svoje misije i aktivni ste u unaprjeđenju uslova za život osoba sa invaliditetom, ali i svih nas. Mogu slobodno reći da ste posebni, dragi ljudi s kojima je pravo zadovoljstvo poslovati, imate sjajne ideje, neopisivo veliku želju za radom, druženjem i za razvojem našeg Doboj Juga, zato moju podršku imate i zaisgurno zaslužujete poštovanje svih nas. Najiskrenije, želim vam svako dobro kako u privatnom tako i poslovnom životu“.

Rukovodstvo Udruženja ovom prilikom uzvraćaju zahvalnost Načelnici općine Jasminki Begić na ukazanom povjerenju i nesebičnoj podršci u dosadašnjem radu, te sponzorstvu na sportskim igrama jer su naši takmičari imali svi istu opremu-majice.

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.