DOBOJ JUG: POTPISAN SPORAZUM ZA POBOLJŠANJE PROIZVODNJE MLIJEKA Istaknuto

Rezidentni predstavnik Razvojnog programa ujedinjenih nacija UNDP-a za Bosnu i Hercegovinu Yuri Afanasijev i općinska načelnica Jasminka Begić potpisali su sporazum o sufinansiranju projekta u sklopu UN-ovog programa za oporavak od poplava u BiH.

Općina Doboj Jug je zajedno sa općinama Maglaj, Žepče i Zenica ušla u ovaj program koji je isključivo namjenjen povećanju proizvodnje mlijeka. Radit će se u četiri faze i to na poboljšanju infrastrukture, nabavka opreme za proizvođače mlijeka i otkup pri čemu je u ovom programu partner Zenička mljekara. Trenutno sa područja Općine Doboj Jug sa ovom mljekarom ima ugovore sedam kooperanata, jedan iz Mravića i tri iz Matuzića. Na ovom području kooperante(proizvođače mlijeka) imaju još Gradačačka mljekara i mljekara“Sarajmilk“ iz Maglaja.Vrijednost ovog projekta je oko sto hiljada maraka, pri čemu je obaveza sufinansiranja od strane lokalne zajednice 10 posto.

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.