Ministar zdravstva ZDK u posjeti zdravstvenim ustanovama u Doboj Jugu, Usori i Tešnju Istaknuto

Želja mi je da se lično upoznam sa organizacijom zdravstva u općinama ZDK i njihovim osobljem, direktorima i menadžmentom javnih ustanova iz oblasti zdravstva, da neposredno od čelnih ljudi čujem sa kojim se problemima susreću, šta opterećuje ove institucije i kakve rezultate postižu“, kazao je dr.Bojan Gvozdenović ministar zdravlja u ZDK koji je u srijedu prvi puta posjetio JZU Poliklinika sa dnevnom bolnicom Doboj Jug ,Dom zdravlja Usora, Opštu bolnicu u Tešnju i Tešanjski Dom zdravlja.

Dr sci Emir Čabrić - oftalmolog, direktor JZU Poliklinika sa dnevnom bolnicom Doboj Jug je ministru dr Gvozdenoviću argumentovano predočio vrhunske rezultate koje postiže ova ustanova u primarnoj zaštiti,specijalističkim uslugama,a pogotovo u oblasti oftalmologije gdje je izrasla u vrhunsku ustanovu ovog tipa.Ministar zdravlja u vladi ZDK dr Bojan Gvozdenović nije krio zadovoljstvo, čestitajući direktoru dr Čabriću i uposlenicima ove ustanove na dobrim rezultatima,naglasivši da će on sa pozicije ministra zdravlja JZU Poliklinika sa dnevnom bolnicom Doboj Jug isticati kao primjer dobre prakse.
Zajedno sa ministrom dr.Gvozdenovićem u posjeti javnim zdravstvenim ustanovama Doboj Juga,Usore i Tešnja bio je i direktor Kantonalnog fonda zdravstvene zaštite Senaid Begić.

 Miralem Begić

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.