Doboj Jug: Ribari 'Kuline' takmičenjem u ulovu ribe na plovak zatvorili 'Martovske svečanosti' Istaknuto

U nedjelju na ribarskim stazama rijeka Usore i Bosne okupili su se takmičari-članovi Udruženja sportskih ribolovaca 'Kulina' Doboj Jug koji su organizacijom ovog takmičenja stavili tačku na 'Martovske svečanosti Doboj Jug 2014+ koje su posvećene 21. martu-Danu općine Doboj Jug.

Na rijeci Usori u konkurenciji pionira i juniora (omladinaca) okupilo se svega jedanaest takmičara. Najbolji sa ulovljenih 780 gr.ribe bio je Ismar Grahić. Drugi je bio Eldin Škiljo sa 140 gr. malnjeg ulova, dok je treću poziciju zauzeo Maid Zajimović sa 720 gramaulovljene ribe.
Ipak najatraktivnije takmičenje krenulo je za seniore istog dana /nedjelja/ iza dvanaest sati gdje se su na ribarskoj stazi nedaleko od Ribarske kuće u Mravićima okupila dvadesetdva ribara-člana ovog društva. Prvo mjesto i nagradu za prvo mjesto pripakla je Damiru Mujiću, drugu poziciju je zauzeo Atif Hodžić, dok se trećim mjestom,po rezultatu ulova morao zadovoljiti Elvir Tukić.
Kao što je to u tradiciji ovog udruženja, ni ovo takmičenje nije prošlo bez kotlića i riblje čorbe, tako da će učesnicima ovog takmičenja ovaj dan ostati u lijepom sjećanju, pored toga što ih je pratilo vrlo lijepo vrijeme i mirna voda koji su dodatno uljepšali dan.

 (Miralem Begić)

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.