Općina Doboj-Jug: Načelnica posjetila tvornicu čarapa 'Socksmaker3'

U prijatnom razgovoru gospodinom Fabiom Nobisem, sa direktorom Tešanjske tvornice čarapa 'Socksmaker3' čiji su vlasnici Italijani, načelnica Doboj Juga-gospođa Jasminka Begić upoznala se sa višegodišnjim radom ove renomirane tvornice čarapa koja upošljava osamdeset radnika.

Od toga je samo 19 muškaraca. Firma je stoprocentno izvozno orjentisana i isporučuje plasman svojih proizvoda za sve zemlje Evropske unije. Gospodin Fabio Nobis je gošću upoznao sa tehnologijom rada tvornice u kojoj je instalisano 105 visokosofisticiranih mašina sa najsavremenijom tehnologijom (CMC) koje na dvenoj bazi proizvedu 18.000 pari čarapa. S obzirom da će 'Socksmaker3' u Tešnju nastaviti sa proširenjem djelatnosti u vrijednosti od oko milion Eura pri čemu će zaposliti novih 50 radnika, menadžment firme je spreman na instalisanje svojih kapaciteta i na područja susjednih općina kao što su Usora i Doboj Jug. Nedavna posjeta Italijanskog ambasadora ovim općinama je dala pozitivan signal. Načelnica Begić uskoro očekuje posjetui direktora Fabia Nobisa Doboj Jugu gdje će imati priliku da se upozna o stanju privrede na području ove općine,te o slobodnim privrednim objektima koji bi zadovoljile kriterije 'Socksmakera3' kako bi eventualno i u Doboj Jugu počela proizvodnja asortimana ove tvornice.

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.