Doboj Jug: Nije mogao više da gleda rupe na putu, pa ih sam krpio Istaknuto

11 Mar 2014
7970 puta

Hasan Hodžić iz Matuzića poznatiji po nadimku 'Gajga', trenutno je na birou rada u Doboj Jugu. Radio je dugo godina u Istri, zatim Italiji i po svijetu poput Kolumbije kao mašinista teških građevinskih mašina i bagera, bio podvodni varilac, a zbog nedostatka posla i teške ekonomske situacije je kod kuće, u Matuzićima i čeka poziv da ga zovu na posao u Italiju.

Kao iskusni građevinac nabavio je sebi razne manje građevinske strojeve i opremu,poljoprivrednu posebno. Jedini je aktivni radio-amater i jedini verifikovani ronilac sa kompletnom opremom koju je nabavio za nedaj bože...
Prije nešto više od godinu dana, dolazeći iz Italije u Matuziće,vozeći vlastiti putnički automobil naletio je podno 'grabika' na veliku rupu na glavnom putu kroz selo, pri čemu je ostao bez gume sa znatnim oštećenjem točka na mercedesu. Žalio se prethodnom načelniku, zamolivši ga da se nešto učini sa putem koji je u katastrofalnom stanju i da se pobrine kako bi se rupe na putu bar zakrpile,jer su postale prava mora vozačima .

S obzirom da je prošle godine zahvaljujući općinskoj načelnici Vlada FbiH obezbjedila sedamstohiljada maraka za popravku i proširenje ovog puta koji bi se paralelno treba raditi sa projektom izgradnje kanalizacionog kolektora kroz Matuziće ,te projektom rekonstrukcije vodovoda zamjenom azbestnih cijevi po pomenutoj trasi puta, konačno otpočinjanje radova se očekuje nakon završetka tenderskih procedura koje su u toku.
Hasan nije mogao više da čeka i da svojim očima gleda silna oštećenja i rupe na putu na realciji Plac-pošta,pa je u subotu sa još dvojicom otišao traktorom do betonare Tešanjka,uplatio i natovario 2 kubika betona,dovezao u Matuziće i krpio rupu po rupu. Prolaznici su ga samo gledali ,a on se samo osmjehivao rekavši: 'ne mogu ovo više da gledam'.Eto, ima nas i takvih. Hasane,svaka ti čast.

Miralem Begić

{fcomment}

 


ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.