Predstavnici LOT TIMA EUFOR-a iz Banje Vrućice posjetili Općinu Doboj Jug

lottim1-dobojjugNovokomandujući komandatn EUFOR-ovog LOT TIMA za regiju Doboj smještenog na Banji Vrućici, kapetan Poljske vojske Danijel Gorczyca u ponedjeljak je boravio u Općini Doboj Jug.

On je u razgovoru sa načelnicom općine Jasminkom Begić i njenim savjetnikom za budžet i finansije Džemilom Didićem upoznat o Općini Doboj Jug, njenim resursima,urađenim projektima i narednim planovima. Njegova želja je da se informiše sa stanjem u sredinama za koje je teritorijalno zadužena ova EUFOR-ova jedinica u kojoj su vojnici Poljskih oružanih snaga. Misija LOT TIM-a je da nadgleda vojno-političku i bezbjednosnu situaciju,identifikuje određena moguća žarišta na terenu i izvještava nadležnu komandu EUFOR-a . LOT TIMOVI su servisi međunarodnih snaga za implementaciju mira u BiH i imaju savjetodavno-posmatračku misiju.
Kapetan Gorczyca je poklonio načelnici Jasminki Begić promotivni materijal oružanih snaga Poljske i nekoliko turističkih promotivnih kataloga ove zemlje.

Miralem Begić

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.