„EVROPSKI DAN BEZ AUTOMOBILA" U GRAČANICI Istaknuto

U subotu, 19.09.2015. godine sa početkom u 10:00 sati, u Gračanici je obilježen „Evropski dan bez automobila“. Ekološku akciju je organizovalo Udruženje „Eko lideri“ Gračanica uz podršku Općine Gračanica.

Organizovano je niz aktivnosti kao što su takmičenje u vožnji bicikla za osnovce i srednjoškolce u dvorištu osnovne škole „Hasan Kikić“, održavanje šetnje sa transparentima i defilea biciklista kroz grad koji su krenuli ispred zgrade Općine.

Osnovni cilj organizatora bio je skrenuti pažnju građana na problem prijevoza automobilima, povećati osjetljivost javnosti na problem onečišćenja zraka u velikim gradovima te pokazati svoj grad u drugačijem svjetlu.

Manifestaciju je otvorio općinski načelnik Nusret Helić te istakao da obilježavanje „Evropskog dana bez automobila“, predstavlja značajan korak u podizanju nivoa opće ekološke svijesti građana u državama Evrope i svijeta. Onečišćujuće tvari kao posljedica cestovnog prometa, imaju velik utjecaj na zdravlje ljudi, životinja i opće stanje okoliša u urbanim cjelinama. Iz tih razloga, Općina Gračanica je pružila podršku Udruženju za provođenje ovog projekta, uz želju da se što više ovakvih ideja bude realizovano u našem gradu u budućnosti, istakao je na kraju svog obraćanja Općinski načelnik Helić.

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.