Antena Radio

Antena Radio

Curabitur ultrices commodo magna, ac semper risus molestie vestibulum. Aenean commodo nibh non dui adipiscing rhoncus.

URL web stranice: http://www.themewinter.com

Jučer, danas i sutra (8.01.2015 godine)  počela je akcija čišćenja i odvoza snijega sa trotoara na glavnoj gradskoj ulici u Tešnju i u Jelahu. S obzirom na veliku količinu snijega na trotoaru, ali i najavama meteorologa da se za vikend očekuju nove sniježne padavine, Općina Tešanj je na čišćenju snijega dodatno angažovala 20-tak nezaposlenih osoba sa biro-a, mašine Civilne zaštite i Komunalnog preduzeća RAD Tešanj, te time još jednom pokazala da i u ova teška vremena, svim naporima animira i angažuje nezaposlene osobe sa područja Općine Tešanj.  Naravno, svi radnici su adekvatno plaćeni za sva tri dana čišćenja. Potez hvale vrijedan!

Antena Radio

24.11.2015. U Vladi FBiH su potpisani ugovori o dodjeli grant poticajnih sredstava za unapređenje poduzetničih zona između 11 općina Federacije i Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta.

Inicijativa „Dobrodošli!“ izvijestila je u utorak da su dvojica njezinih aktivista odvedena na obavijesne razgovore dok su na krovu zagrebačke Medike uoči današnjeg susreta hrvatskog premijera Zorana Milanovića i predsjednika Europskog vijeća Donalda Tuska te sutrašnjeg summita ispisivali grafit „Open the borders for all“ (Otvorite granice za sve), javlja Hina.

Općina Doboj Jug je prošle godine prema Vladi Japana putem Ambasade Japana u BiH aplicirala na Projekt „Jačanje tehničkih kapaciteta JKP „VIS“ Doboj Jug-nabavka kamiona za odvoz smeća“ koji je implementiran isporukom savremenog specijalnog vozila za odvoz smeća.

Analizirajući podatke o uvozu i izvozu Tešanjske privrede za prvih devet mjeseci u 2015. godini dolazimo do novih ohrabrajućih podataka koji unose optimizam da "fenomen uspješnosti tešanjske privrede" nastavlja da živi i razvija se.

Povodom Dana državnosti BiH, 25. novembra, AS GROUP će darovati majke – porodilje u porodilištima u Sarajevu (Koševo i Opća bolnica), Lukavici, Mostaru, Tuzli, Zenici, Travniku, Goraždu, Bihaću i Tešnju.

22.11.15. U okviru 6.kola A1-lige FBIH 2015/16, KK”Gradina”Tešanj odmjerila snage sa ekipom KK “Bosna-Royal”iz Sarajeva. Gosti su u fer i korektnoj utakmici bili bolji sa rezultatom 68:74.

22.11.15. su naši rukometaši gostovali u Sanskom Mostu, kod mlade ekipe “Sane 7” i ostvarili novu pobjedu rezultatom 30:22. Sanjani su dosta podmladili svoj tim i iako je u pitanju jedna nova generacija koja će u godinama koje predstoje steći potrebno iskustvo, pružili su sjajan otpor gostima, što pokazuje i rezultat na poluvremenu 12:13 u korist “Bosne TS”.

Kfor je od danas ukinuo ograničenja koja su važila za dijelove zračnog prostora Srbije, a koja su na snazi bila od 1999. godine.

Temperature u Sydneyu premašile su u petak 40 stepeni Celzija i najveći australski grad zabilježio je najtopliji trodnevni niz u posljednjih 79 godina, objavio je meteorološki zavod.

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.