Gračanica: Vrelo jutro u naselju Javor Istaknuto

Jutros (06.07.2015.) nešto iza 09,oo sati u naselju Javor izbio je požar na porodičnoj kući Bejtić u kojoj se u tom trenutku zadesila starica Bisera Bejtić koja je po uočavanju vatrenog plamena, dozivajući pomoć članova porodice i komšija koji žive u blizini, pokušala sama ugasiti požar i tom prilikom zadobila povrede po rukama.

Vatra je zahvatila krov i sprat porodične kuće te dva pomoćna objekta koji su izgorjeli u potpunosti a samo se pretpostavlja da bi uzrok mogao biti kvar na električnim instalacijama. Odmah po dojavi na teren su izašli gračanički vatrogasci, prvo sa jednim vozilom da bi im se po izlasku na teren, zbog veličine požarišta ubrzo pridružile kolege sa još dva vozila. Zbog specifičnosti, požar se nije uspio brzo staviti pod kontrolu, ali uloženim naporima vatrogasaca i komšija koji su pritekli u pomoć, vatra je ugašena a potom se pristupilo lokalizaciji i iznošenju stvari iz kuće.
Jedan od sinova koji živi u blizini je uspio već otići u grad kada mu je javljeno da je došlo do požara na kući njegove majke. „Odmah sam se vratio ali bilo je kasno da se spriječi širenje vatre i samo mi je bilo važno spasiti majku koja je u tom trenutku bila sama“ – rekao je Salih Bejtić. Krov i prvi sprat su u potpunosti zahvaćeni vatrom i teško da će od pokućstva biti išta spašeno ali bitno je da nema žrtava. U toku gašenja vatre na ovom objektu, prisutni su primjetili da na krovu i susjednog objekta , također porodične kuće gori vatra što je vatrgoascima bilo dodatno opterećenje u ovoj teškoj situaciji u kojoj su se našli istovremeno gašeći 4 objekta.

(Radio Gračanica)

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

Antena Servis

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.