Na sjednici Centralnog popisnog biroa nije došlo do približavanja stavova

10 Mar 2016
1568 puta

Predstavnici Federalnog zavoda za statistiku su jučer prisustvovali sjednici Centralnog popisnog biroa, na kojoj je razmatran Prijedlog jedinstvenog programa za obradu popisne građe popisa stanovništva, domaćinstava i stanova u Bosni Hercegovini 2013. godine.

Iako je sjednica trajala tri i po sata nije došlo do usvajanja predloženog dokumenta, niti je bilo približavanja stavova po spornim pitanjima, saopćeno je iz Federalnog zavoda za statistiku.

Federalni zavod za statistiku je iskazao svoj pozitivan stav o prihvatanju dokumenta predloženog od Agencije za statistiku BiH, a koji je urađen u skladu s preporukama IMO tima.

S obzirom da svi članovi Centralnog popisnog biroa nisu prihvatili predloženi dokument dogovoreno je da se ulože dodatni napori statističkih institucija kako bi se najkasnije do 14. marta ove godine, za kada je zakazana naredna sjednica Centralnog popisnog biroa, usaglasio Prijedlog jedinstvenog programa za obradu popisne građe popisa stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH 2013. godine.

(FENA) L.A.

 

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.