Ugljanin: Skupština Srbije treba usvojiti rezoluciju o Srebrenici

Predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća Sulejman Ugljanin izjavio je u Novom Pazaru da "Skupština Srbije treba usvojiti rezoluciju o genocidu u Srebrenici" u cilju uspostavljanja povjerenja i suradnje između Srba i Bošnjaka, javlja Tanjug.

 On je jučer na konferenciji za novinare rekao "da bi neusvajanje te rezolucije značilo da će oni koji i dalje uživaju zaštitu države i oružanih snaga Srbije, u Bošnjacima i dalje gledati strano tijelo koje treba ukloniti s ovih prostora" i čekati novu priliku da "Bošnjake za sva vremena uklone iz Srbije ".

 Ugljanin je istaknuo da od usvajanja te rezolucije ovisi daljnje sudjelovanje legitimnih bošnjačkih predstavnika u radu tih organa i jasan stav što je to što će osigurati Bošnjacima sigurnu budućnost u Srbiji.

 "Bošnjaci u MUP-u Srbije, Vojsci i u drugim oružanim snagama gledaju prijeteću oružanu silu i opasnost po život. Takvo stanje je neodrživo", rekao je Ugljanin i dodao da je Bošnjačko nacionalno vijeće usvojilo tu Rezoluciju na posebnoj sjednici 10. srpnja ove godine i uputilo narodnoj skupštini Srbije na razmatranje i usvajanje.

 Prema njegovim riječima, usvajanje te rezolucije znači da se taj zločin nazove pravim imenom, da se osudi i njegovi počinitelji kazne i da se na taj način skine teret i odgovornost sa onih u čije ime je taj zločin počinjen.

 Ugljanin je pohvalio posjetu tri člana Predsjedništva BiH Srbiji, ocijenivši da predstavlja veliki praktičan korak u uspostavi suradnje i vraćanju povjerenja između dvije zemlje i njihovih naroda.

 (Fena) mk

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.