VODA „OAZA“ POMOGLA LJETOVANJE OSOBA SA INTELEKTUALNIM TEŠKOĆAMA Istaknuto

07 Jul 2015
1661 puta

Sarajevo, 6. juli, 2015. -Voda „OAZA“ i ove godine je podržala odlazak osoba sa intelektualnim teškoćama na ljetni kamp.

Za tu priliku osigurani su lunch paketi za dvadeset osoba za sedmodnevni kamp na Boračkom jezeru – Izviđački kamp Neretva u Konjicu, u periodu od 6. do 14. jula 2015. godine, koje organizira Udruženje za podršku osobama sa intelektualnim teškoćama na području Kantona Sarajevo „Oaza“.

Saradnja kompanije OAZA d.o.o. i Udruženja «Oaza»traje već dvije godine, u okviru koje je odlazak na kampovanje samo jedan od projekata, a koje je ova tešanjska firma podržala. Većina korisnka koji će boraviti na Boračkom jezeru u navedenom periodu, zbog socijalno – ekonomskog statusa porodica u kojima žive, nemaju mogućnost odlaska na more i ljetovanja, što cijeloj priči daje veći značaj.

„Korisnici Udruženja ‘Oaza’su danas uz pratnju otputovali na ljetni kamp na Boračko jezero. Zahvaljujući donaciji naših partnera, vode OAZA i AS GROUP, korisnicima našeg Udruženja osigurani su lunch paketi, a donacija će se koristiti za ishranu na pomenutom ljetnom kampu. Ovim putem se od srca zahvaljujemo našim partnerima što su podržali ovaj kamp, kao i uvijek do sada“, kazala je Nejra Jelko, PR Udruženja.

Cilj ovog kampovanja je omogućiti osobama sa intelektualnim teškoćama razvnopravan položaj u društvu, život dostojan čovjeka i moguću ličnu sreću. U lunch paketima se nalazi voda „Oaza“, te poslastice „Milkent“, keksi „Lara“ i „Master“ štrudle.

Voda iz srca Bosne!

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.