A.H.

A.H.

Projekat „Balkan Junior“ je nastao kao ideja da se povežu škole sličnih zanimanja iz različitih država Balkana. Ideja je pokrenuta 2012.godine.

PROŠLO JE JEDANAEST GODINA OTKAKO JE UTIHLA HARMONIKA

U Bosni i Hercegovini treći mjesec zaredom trgovci povećavaju cijene prehrambenih proizvoda. Da je to tako, pokazuju najnoviji podaci Federalnog zavoda za statistiku, prema kojima su cijene u martu ove godine za 2,3 posto više nego u decembru 2016., a za čak 4,7 posto nego u istom periodu prošle godine. Hrana je skuplja za 3,4 posto, prijevoz za 5,9, a režije za pola procenta.

Zvanični statistički podaci o povećanju zaposlenosti u BiH tokom 2016. za 30.000 radnika vjerovatno nisu tačni, upozoreno je u najnovijem izvještaju Evropske komisije o ekonomskom napretku za zemlje zapadnog Balkana i Turske za prvi kvartal 2017. godine.Umjesto toga, kako su istakli, izvjesno je da je došlo do smanjenja zaposlenosti, i to za čak 90.000, pišu Nezavisne novine.

Bez povećanja akciza na gorivo – nema aranžmana sa MMF. Iako su vlasti očekivale, MMF nije učinio ustupak bez ispunjenih uslova.

Već sedmu godinu prof. dr. Besim Prnjavorac u ime porodice, a u saradnji sa JU Muzej organizuje izbor najboljih literarnih radova na zadatu temu. Teme se biraju tako da literarni radovi iskazuju pozitivne ljudske osobine. Ove godine tema je bila Afirmacija pozitivnog razmišljanja.

JU Muzej, potaknuti idejom iz UG Stari grad organizovao je u atriju Medžlisa IZ-e izložbu fotografija i razgovor sa autorom najtiražnije knjige o BiH- Bosna i Hercegocvina moja omiljena destinacija Amela Salihbašića.

Udruženje sportskih ribolovaca „BLINKER“ Kalošević-Tešanj već šesnaest godina djeluje na prostoru općine Tešanj. Ono po čemu je ovo Udruženje prepoznatljivo, pored sportskog i rekreativnog ribolova, jeste višegodišnja i uporna borba na zaštiti čovjekove okoline, a prvenstveno na uređenju korita i obale rijeke Usore kao i sportsko-turističkog izletišta kod “Jezera Mrkotić”.

Ovog vikenda odigrano je 20. kolo Druge nogometne lige Federacije BiH – grupa “Centar”, u kojoj se takmiče naši klubovi NK “TOŠK” Tešanj, FK “Borac” Jelah i NK “Pobjeda”  Tešanjka.

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: antena@jelah.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.