A.H.

A.H.

BH92 SERVICE DOO Jelah- Tešanj

MAKA DIZDARA BB

74264 JELAH

 

Oglas za posao: DISPEČER

 

BH92 Service d.o.o Jelah-Tešanj, sa sjedištem u ulici Maka Dizdara bb Jelah zbog povećanja obima posla rapisuje oglas za prijem u radni odnos više osoba sa poznavanje engleskog jezika.

BH92 SERVICE doo Jelah – Tešanj je firma sa višegodišnjim iskustvom, koja se bavi uvezivanjem transporta na području Sjedinjenih Američkih Država.

 

Uslovi:

Poznavanje engleskog jezika u govoru i pismu

Poznavanje rada na računaru – Internet i MS Office paket

Komunikativnost i timski rad

Nudimo:

Probni rad

Puno radno vrijeme

Redovna primanja

Rad u prijatnom okuženju

 

Zainteresovani mogu da se obrate i dostave svoju biografiju direktno u sjedište firme BH92 SERVICE d.o.o u ulici Maka Dizdara bb Jelah, takodjer nas možete kontaktirati na broj telefona 062/043-838 u periodu 13:30-22:00h.

 

Kontinuiranim praćenjem potrošnje vode u vodovodnim sistemima na podučju općine Tešanj uočena je enormna potrošnja vode, dok su na terenu uočene aktivnosti koje se isključivo zabranjuju u periodima velikih suša kao što su: pranje dvorišta, zaljevanje bašti i voćnjaka, pranje automobila, punjenje bazena i slično.

Iako je takmičarska sezona Druge lige “Centar” 2016/2017. odavno završena, u Upravnom odboru FK “Borac” Jelah ne razmišlja se o odmoru.

Šef stručnog štaba NK “TOŠK” Tešanj, Igor Remetić, obznanio je novi termin prozivke igrača i početka trenažnog procesa. Termin je 28. juni (srijeda) u 18,00 sati, kada osim prozivke možemo očekivati i konferenciju za javnost na kojoj će se službeno prezentovati planovi za narednih 12 mjeseci.

JU Služba za zapošljavanje ZDK, u saradnji sa Federalnim zavodom za zapošljavanje i Ministarstvom za boračka pitanja ZDK, počinje realizaciju Programa sufinansiranja zapošljavanja djece šehida i poginulih boraca.

Općinski načelnik Suad Huskić i predstavnici firmi Inžinjering1 d.o.o Tešanj i Nedjing d.o.o. Tešanj potpisali su ugovore za nastavak gradnje četiri školske sale u Kaloševiću, Jablanici, Miljanovcima i Šijama. Vrijednost potpisanih ugovora je 316.107,89 KM.

Red.

broj

VRSTA INFORMACIJE

DNEVNO STANJE

 

1.

Prirodne nepogode i druge pojave i događaji

/

 

2.

Stanje puteva

 

Magistralni put M-17:Šamac-Sarajevo i magistralni put M-4:Doboj-Banja Luka: suhi.

Regionalni put RP-474: Novi Šeher-Prnjavor: suh.

Lokalni putevi: suhi.

Saobraćaj se odvija po suhim putevima i bez posebnih ograničenja.

 

3.

Klimatološki i drugi uslovi

 

Stanje u 08:00 sati: vedro i sunčano;

-Temperatura zraka u 08:00 sati: 23ºC; 

-Relativna vlažnost: 46%;

-Pritisak: 989,8 mbar;

-Pravac i brzina vjetra: istočni, 1 m/s;

-Količina padavina za protekla 24 sata: - l/m2;

-Vodostaj rijeka: BOSNA, USORA, TEŠANJKA- Ispod normalnog.

 

4.

Informacije iz Policijske uprave

 

U protekla 24 sata na području općine evidentirana su:

-        2 narušavanja javnog reda i mira i

-        2 prijave građana.

 

5.

Informacije iz Službe hitne pomoći i porođajnog odjela

 

-Služba hitne pomoći u protekla 24 sata evidentirala je 73 intervencije, od toga 17 zbog povreda. U bolnicu je upućeno 9 osoba.

 

 

6.

Snabdjevanje energentima, vodom i stanje telefonskih veza

 

ELEKTRIČNA ENERGIJA-Uredno snabdjevanje.

VODA- Snabdjevanje vodom iz vodovodnih sistema Tešanj, Jelah i Kraševo vrši  se uredno i ista zadovoljava zahtjeve Pravilnika o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće.

TELEFONSKE VEZE- Uredno funkcionišu.

 

7.

Ostale informacije

 

Proteklog dana od strane Tima za uklanjanje neeksplodiranih ubojnih sredstava (NUS) izvršeno je izviđanje lokacije u koritu rijeke Bosne u Šijama, gdje je prijavljeno postojanje minsko-ekslozivnog sredstva. Izviđanjem je utvrđeno da se ne radi o eksplozivnom sredstvu.

 

Kao razvojni partner i serijski dobavljač automobilske i mašinske industrije MANN+HUMMEL postavlja globalne standarde u filtracijskoj tehnologiji. Timski duh i kultura otvorene komunikacije posebne su karatkeristike naše porodične kompanije. Više od 20.000 radnika zalažu se za nas svaki dan istražuju, razvijaju, proizvode i savjetuju na oko 70 lokacija širom svijeta. Postanite i Vi dio ovog tima, kao

JELAH, 20.06.2017 - Rezultatom 4-2 u finalu ekipa Geomedia Jelah pobjedila je ekipu SS Company i zasluženo je osvojila ovaj liga turnir u Jelahu. Nekoliko dana se moglo uzivati u fudbalskim majstorijama igrača sa područja cijele općine i susjednih općina. Treće mjesto pripalo je ekipi Kurdić iz Piljužića. Pobjedniku je pripalo 1200 KM, drugoplasiranim 600 KM i trećeplasiranoj ekipi 400 KM.

Za najboljeg igrača je proglašen igrač "Geomedije" Mahmut Bahtić​, najbolji strijelac je Igori Šimunović iz ekipe SS Company, odakle dolazi i najbolji golman turnira Nermin Deljkić.

U pauzi završnih utakmica ŠKOLA FUDBALA BORAC Jelah odigrala je revijalnu utakmicu koja je završena bez golova ali uz pregršt dobrih poteza naših najmlađih fudbalera.

Svaki dan 500 posjetilaca moglo je uživati u čarima nogometa, što ovaj turnir čini najposjećenijim turnirom u cijelom kantonu a i šire.

Čestitke MZ Jelah i sponzorima na organizaciji 18 malonogometnog turnira u Jelahu.

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: antena@jelah.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.