Svjetski uspjeh Oaze Istaknuto

23 Feb 2015
3439 puta

Prirodna mineralna voda Oaza nagrađena srebrenom medaljom za kvalitet na najvažnijem svjetskom natječaju voda u američkom Berkeley Springsu. Prirodna mineralna voda Oaza – Tešanjski kiseljak nagrađena je srebrenom medaljom za kvalitet na ovogodišnjem 25. po redu Međunarodnom testiranju voda u američkom Berkeley Springsu.

Prirodna minerlana voda Oaza je ocijenjena najvišim ocjenama u kategoriji kiselih voda («sparkling waters») u konkurenciji voda iz cijelog svijeta, a u zvaničnom saopćenju žirija navodi se da je Oaza osvojila «srebro» nakon nekoliko dobijenih «zlatnih» medalja.

„Ovo je još jedan svjetski uspjeh Oaze. Biti nekoliko godina najbolji na svijetu, a onda nakon izvjesnog perioda dobiti na najznačajnijem međunarodnom testiranju voda ponovno takve ocjene kvaliteta na najvišoj razini, istinski je podvig i potvrda da je Oaza zapravo bosansko čudo i ponos cijele BiH. Ovo je povratak Oaze na svjetsku scenu i to na velika vrata», kazao je tom prilikom Armin Hrvić direktor kompanije Oaza d.o.o. iz Tešnja.

Međuanrodna smotra voda u Berkeley Springsu vrijedi za jednu od najavažnijih u svijetu, i usporedbe radi nagrade dobivene u ovom gradu u Vest Virdžiniji za vodu pandan su nagradama “Oskar” Američke filmske akademije.

Oaza je do sada na „Berkeley Springs International Water Tasting Awards“ ocijenjena najprije zlatnom medaljom 1998., zatim srebrenom medaljom 2000., potom bronzanom medaljom 2001., te zlatnom medaljom 2002. godine. Oaza je svojevremeno bila i na zvaničnom meniju “Bijele kuće”.

Pored Oaze koja je ocijenjena kao druga, prvo mjesto ove godine pripalo je “Daphne-Ultra Premium Quality” prirodnoj mineralnoj vodi iz Atine. Treće i četvrto mjesto pripalo je vodama iz Novog Zelanda “Antipodes” i “Otakari”, dok je peto mjesto zauzela američka voda “Castle Rock”.

Voda iz srca Bosne!

 

ocijeni
(0 glasova)

Antena Servis

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.