U Novom Šeheru i Liješnici otvorene opremljene učionice za predškolsko obrazovanje

14 Okt 2015
925 puta
U Novom Šeheru i Liješnici otvorene opremljene učionice za predškolsko obrazovanje Foto: maglaj.net

Prema podacima UNICEF-a, samo 13% djece u Bosni i Hercegovini ima pristup predškolskom obrazovanju čime je naša zemlja daleko ispod evropskog prosjeka.

Stoga su UNICEF i World Vision u šest općina implementirali projekat opremanja prostora u školama koji su namjenjeni predškolskom odgoju i obrazovanju. Među šest općina je i općina Maglaj, a dvije opremljene učionice otvorene su u Osnovnoj školi Novi Šeher i Područnoj školi Liješnica.

“U šest općina otvoreno je sedam predškolskih jedinica i jedan dnevni centar, opremljeni su potrebnim didaktičkim materijalom, a vaspitači su obrazovani da koriste savremenu metodologiju u radu s predškolskom djecom”, naglasila je Samra Bolić u ime organizacije World Vision International. U Novom Šeheru radovali su se svi, učenici i njihovi nastavnici.

“Mi u ruralnim sredinama obično imamo problem sa opremanjem učionica. Svakom nastavniku puno znači kada ima opremljenu učionicu, dobro je nama a posebno djeci”, rekao nam je nastavnik razredne nastave u novošeherskoj školi Admir Mustafić. Pored učionice u Osnovnoj školi Novi Šeher i u Područnoj osnovnoj školi Osmovne škole Maglaj u Liješnici takođe je otvorena opremljena učionica namjenjena predškolarcima. Uz lijepo uređen prostor i igračke sigurno je da će biti spremniji za školske obaveze.


N.Br./maglaj.net

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.