Doboj Jug: Potpisan ugovor o uređenju puta kroz Matuziće Istaknuto

Uz prisustvo federalnog ministra prometa i komunikacija Envera Bijedića u kabinetu općinske načelnice Jasminke Begić upriličeno je svečano potpisivanje ugovora sa preduzećem Dobojputevi d.d. Doboj Jug ( na tenderu odabranim izvođačem radova) za izgradnju i asfaltiranje dionice glavnog puta kroz Matuziće, ulica Bosanska, na potezu raskrsnica M-4 do rezervoara R-2 u Mujacima.

Ova dionica je dužine 1865 metara, širina kolovozne trake je 5,5 metara, a paralelno u sklopu ove investicije koja iznosi 534.391,11 KM koju je odobrila Vlada Federacije BiH iz sredstava GSM licenci gradiće se i trotoar u dužini od 700 metara. Nakon odabira nadzornog organa izvođač radova će se uvesti u posao najkasnije do početka avgusta, a rok za završetak radova je 70 dana od dana uvođenja firme Dobojputevi d.d. u posao. Ovaj put nije adaptiran od 1980 godine. U ratu je pretrpio brojna oštećenja,a u nekoliko navrata usljed velikih kiša, pogotovo u brdskom dijelu Matuzića na kolovozu su ulegnuća i brojna oštećenja. Put spaja Matuziće, Kraševo,Mraviće i veže se za regionalni put Medakovo - Šije u Lepenici. Vlada Federacije BiH ga je proglasila regionalnim, tako da će se nakon njegove sanacije ova odluka i tretman regionalnog karaktera primjenjivati od novembra ove godine.
 
{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.