Doboj Jug: 10. sportske igre paraplegičara i oboljelih od dječije paralize ZDK-a

U organizaciji udruženja paraplegičara i oboljelih od dječije paralize općine Zenica dana 05.07.2014. godine na sportskom centru-stadionu 'Kamberovića polje' u Zenici održane su Jubilarne 10. sportske igre paraplegičara i oboljelih od dječije paralize ZDK-a.

Takmičenje je bilo u atletskim disciplinama: trke u kolicima (100, 200 i 400 m), bacačkim disciplinama (koplje, kugla i disk) i pojedinačno takmičenje u šahu. Na 10. sportskim igrama učestvovalo je oko 50 učesnika iz općinskih udruženja Doboj Juga, Zavidovića,Vareša. Žepča i Zenice. Na kakntonalnim nivoima Federacije BiH ovo su najmasovnije i najznačajnije sportske igre paraplegičara i oboljelih od dječije paralize, a ujedno i jedino okupljanje, takmičenje i druženje osoba sa najtežim invaliditetom na Zeničko-dobojskom kantonu.
Kao i svake godine svoj doprinos ovom sportskom takmičenju pored ostalih daju i učesnici-takmičari iz udruženja paraplegičara i oboljelih od dječije paralize općine Doboj Jug, koji su ujedno i najbrojniji na ovom sportskom takmičenju i samim tim i pored jake konkurencije zabilježili su zapažene pojedinačne rezultate.
Sponzor opreme (majice) za takmičare iz Doboj Juga ove godine je bio privrednik i općinsnski vijećnik g-din. Nijaz Avdić, donirajući 15 majica kako bi takmičari bili jednoobrazno obučen.
Predsjednik udruženja g-din. Edib Skulić nije krio zadovoljstvo odzivom i rezultatima članova-takmičara sa općine Doboj Jug i ovim putem se zahvaljuje sponzoru opreme, a isto tako i organizatoru i kolegama iz udruženja paraplegičara iz Zenice. Svim takmičarima čestitke na osvojenim medaljama i lijepom druženju. (06.07.14.)

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.